'Ajax heeft geen interesse en wijst voorstel São Paulo over Neres af'

'Ajax heeft geen interesse en wijst voorstel São Paulo over Neres af'

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2019 om 12:36vr 09-08-2019 om 12:36

Laatste update: vrijdag 9 augustus 2019 om 14:21vr 09-08-2019 om 14:21

Ajax heeft een voorstel van São Paulo afgewezen om twintig procent van de transferrechten op David Neres over te nemen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In Braziliaanse media verschenen berichten dat Ajax de volledige transferrechten van Neres in handen heeft. Dat klopt echter niet, zo schrijft het AD. Bij zijn transfer naar Ajax in 2017 werd afgesproken dat São Paulo twintig procent van de transferrechten zou houden. De Braziliaanse club heeft geprobeerd die twintig procent aan Ajax te verkopen, maar zonder resultaat.

De Amsterdammers hadden negen miljoen euro moeten betalen om die twintig procent in handen te krijgen. Daardoor zou de totale transfersom van de Braziliaan op 24 miljoen euro uitkomen. Daarmee zou Neres de duurste Ajax-aankoop in de geschiedenis worden. Ajax voelde echter niets voor de aanbieding van São Paulo en wees het aanbod af.

Ajax verlengde eerder deze week het contract van de buitenspeler tot medio 2023. São Paulo had Neres graag zien vertrekken, omdat de club in financiële problemen verkeert en geld nodig heeft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws