Mourinho vertrouwt op 'ego' Van Gaal: 'Voor de aftrap was de finale al binnen'

Mourinho vertrouwt op 'ego' Van Gaal: 'Voor de aftrap was de finale al binnen'

09-08-2019 14:08
71

De Champions League-finale van 2010 tussen Internazionale en Bayern München was beslist, voordat er een bal was getrapt. Dat stelt José Mourinho. De Portugese trainer bekritiseert zijn toenmalige opponent Louis van Gaal.

Inter versloeg Bayern in de eindstrijd van de Champions League met 2-0 door twee goals van Diego Milito. "Ik kende Van Gaal", blikt Mourinho terug in een interview met het Italiaanse DAZN. "Ik wist dat zijn ego een voordeel voor mij zou zijn en daar vertrouwde ik op. We hadden de finale al gewonnen, voordat we het veld op stapten."

Wedden

Meer odds

Mourinho denkt nog regelmatig aan zijn succesvolle periode bij Inter. "We hebben iets unieks bereikt en dat geeft een eeuwige band met de club en het land. Inter was in 2010 niet alleen het beste Inter ook, het was ook een team dat de grootste prestatie in de Italiaanse voetbalgeschiedenis heeft neergezet. Die spelers en ik zijn iconen."

Bij Inter speelde ten tijde van de Champions League-titel onder meer Wesley Sneijder. Zes jaar geleden was Mourinho de opvolger van Van Gaal bij Manchester United. De twee werkten samen bij FC Barcelona.