PSV heeft zevende zomerversterking binnen: driejarig contract in Eindhoven

PSV heeft zevende zomerversterking binnen: driejarig contract in Eindhoven

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2019 om 15:16vr 09-08-2019 om 15:16

Laatste update: vrijdag 9 augustus 2019 om 15:51vr 09-08-2019 om 15:51

PSV heeft Chris Gloster binnen. De negentienjarige linksback uit de Verenigde Staten komt over van Hannover 96 en zet zijn handtekening onder een driejarig contract.

Gloster heeft de medische keuring doorstaan en sluit in eerste instantie aan bij Jong PSV. "Het is een droom die uitkomt dat ik mag tekenen bij zo'n grote club. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen", reageert hij op de website van zijn nieuwe club.

Naar verluidt betaalt PSV enkele tonnen plus eventuele bonussen voor Gloster, die al jaren in de gaten werd gehouden door de Eindhovense club. "Het voetbal in Amerika zit al een poosje in de lift en daarom volgen wij bijvoorbeeld hun nationale jeugdteams inmiddels vrij intensief", aldus technisch manager John de Jong. "Via die weg is Chris bij ons in beeld gekomen, net als eerder Richie Ledezma die ook bij Jong PSV speelt."

Gloster stond te popelen om naar Eindhoven te komen. Nadat Hannover-trainer Mirko Slomka hem naar de hoogste jeugdploeg had teruggezet, meldde hij zich ziek. PSV omschrijft de Amerikaanse jeugdinternationals als een 'aanvallend ingestelde linksback'.

"Hij is verdedigend agressief op een goede manier en heeft een drive naar voren", verklaart De Jong. Gloster trok anderhalf jaar geleden naar Duitsland. "Ik heb voor Europa gekozen, omdat ze hier meer kansen geven aan jonge spelers. In Amerika kijken ze meer naar de ervaring en hoe sterk je bent. Als je hier goed genoeg bent, maakt het niet uit hoe oud je bent."

Gloster is na Toni Lato en Olivier Boscagli de derde zomerversterking voor de linksbackpositie bij PSV. Ook Timo Baumgartl, Bruma, Robbin Ruiter en Ibrahim Afellay kwamen naar het Philips Stadion.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws