'Mentaal sterkere' Clasie wacht op basisplek: 'Alles ging vanzelf, daarna niet'

'Mentaal sterkere' Clasie wacht op basisplek: 'Alles ging vanzelf, daarna niet'

09-08-2019 16:44
46

Voor Jordy Clasie staat dit seizoen in het teken van sportieve revanche. De 28-jarige Haarlemmer kwam niet aan de bak bij Southampton, kende een weinig succesvolle huurperiode bij zijn oude liefde Feyenoord en hoopt bij AZ op betere tijden.

Clasie tekende in 2015 op St. Mary's. "Het eerste jaar was goed, onder Ronald Koeman: ik voelde me goed en ik heb bijna alles gespeeld", vertelt hij aan FOX Sports. "Daarna twee jaar Engeland, één jaar België (op huurbasis bij Club Brugge, red.), iets minder verlopen dan ik gehoopt had. Ik denk dat dit me mentaal sterker heeft gemaakt. Alles ging altijd vanzelf, daarna kwamen mindere momenten. Die heb ik helaas moeten doorstaan, maar daar moet je als voetballer mee om kunnen gaan."

De controleur raakt dan ook niet in de war van het feit dat hij nog wacht op zijn eerste basisplek in dienst van AZ. "Uiteindelijk gaat je kans een keer komen en dan moet je zorgen dat je er staat. En ik heb het geduld om daarop te wachten, hoe moeilijk dat ook is."

Clasie kwam donderdag als invaller binnen de lijnen tijdens het Europa League-duel met FC Mariupol uit Oekraïne. Zondagmiddag neemt AZ het op tegen RKC Waalwijk.