Arsenal laat belaagd duo Özil-Kolasinac uit veiligheidsoverwegingen thuis

Arsenal laat belaagd duo Özil-Kolasinac uit veiligheidsoverwegingen thuis

09-08-2019 18:42
35

Arsenal zal het tijdens zijn eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen moeten stellen zonder Mesut Özil en Sead Kolasinac. Volgens The Telegraph heeft de afwezigheid van de Duitse spelmaker en de Bosnische verdediger met 'further security incidents' te maken.

Eind juli waren de twee betrokken bij een geruchtmakend incident in de straten van Londen. De auto van Özil werd belaagd door twee gewapende mannen, waarna Kolasinac de confrontatie zocht en Özil met zijn vrouw een nabijgelegen restaurant in vluchtte. Arsenal zal de twee niet opnemen in de wedstrijdselectie voor het duel met Newcastle United van zondagmiddag.

The Gunners hebben het nieuws nog niet via de officiële kanalen bevestigd, maar laten aan The Telegraph weten te willen waken over de veiligheid van Özil en Kolasinac. "Het welzijn van onze spelers en hun familie heeft voor ons de hoogste prioriteit", laat een woordvoerder weten. "We hebben deze beslissing in overleg met de spelers en hun omgeving genomen en we zijn in gesprek met de politie over verdere ondersteuning."

Arsenal trapt zondag om 15.00 Nederlandse tijd af op St. James' Park.