Ten Hag: 'We hebben een goede fitte, groep. Carel kan hopelijk snel aansluiten'

Ten Hag: 'We hebben een goede fitte, groep. Carel kan hopelijk snel aansluiten'

09-08-2019 18:59
74

De thuiswedstrijd tegen FC Emmen zal niet in gevaar komen voor Kasper Dolberg, verwacht Ajax-trainer Erik ten Hag. De Deense spits viel dinsdagavond nog geblesseerd uit tijdens de Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki.

Dolberg kan zaterdagavond, wanneer FC Emmen naar de Johan Cruijff Arena komt, waarschijnlijk alweer zijn rentree maken. "Hij is uitgevallen, maar hij is zaterdag weer beschikbaar, naar het zich laat aanzien", liet Ten Hag vrijdagmiddag weten aan Ajax TV. "En als hij daar goed uitkomt, wat ik verwacht, dan is hij beschikbaar."

Het betekent dat Ten Hag een ruime selectie aan spelers heeft om uit te kiezen. "We hebben een goede fitte, groep." Alleen Siem de Jong, Zakaria Labyad en Carel Eiting zitten in de lappenmand. Eiting was lange tijd uit de roulatie met een knieblessure en kampt met een kleine terugslag. "Hij kan hopelijk over niet lange tijd weer aansluiten. Wanneer precies kan ik niet zeggen."

Ajax trapt zaterdag om 19.45 uur af tegen FC Emmen. Drie dagen later wacht alweer de returnwedstrijd tegen PAOK Saloniki.