Lof voor beslissing Stam bij Feyenoord: 'Beetje zelfde type speler als Tadic'

Lof voor beslissing Stam bij Feyenoord: 'Beetje zelfde type speler als Tadic'

09-08-2019 19:44
81

De vondst van Feyenoord-trainer Jaap Stam om Steven Berghuis in de spits te zetten in het Europa League-duel met Dinamo Tbilisi kan op lof rekenen van Jan Everse. De analist vergelijkt de 27-jarige aanvaller met Ajacied Dusan Tadic.

"Wat zag je vaak van Berghuis, ook in de voorbereiding: hij stond een beetje aan de zijkant en werd niet altijd aangespeeld", steekt Everse van wal bij RTV Rijnmond. "Hij werd door St. Juste ook bijna ondersteboven gelopen. Die kwam zo vaak op, dat was net een rechtsbuiten. Dan ging Berghuis wel een beetje naar binnen, maar nu loopt hij overal. Hij haalt ze zelfs bij de centrale verdedigers."

"Dat is misschien wat overdreven, maar hij kan wel een pass geven. Die bal op Kökcü was wel een wereldpass", vervolgt Everse, die het vergelijkt met de rol van Tadic bij Ajax. "Je had het ook bij Ajax met Tadic. Goede techniek, kan een pass geven. Hij is fysiek sterker dan Berghuis, is meer een aanspeelpunt, dat wel. Maar het zijn wel een beetje dezelfde type spelers."

Als het aan Everse ligt krijgt het experiment met Berghuis als valse spits dan ook een vervolg. "Ik vond het een verademing."