Ten Hag: 'Kan speler worden die dit seizoen al een rol gaat spelen in Ajax 1'

Ten Hag: 'Kan speler worden die dit seizoen al een rol gaat spelen in Ajax 1'

09-08-2019 20:12
61

Erik ten Hag is zeer te spreken over de contractverlenging van David Neres bij Ajax. De trainer steekt in gesprek met het clubkanaal de loftrompet over de Braziliaanse aanvaller.

"David is een ontzettende key player voor ons met zijn snelheid, zijn dribbels en het creëren", vertelt Ten Hag. "Ik ben vanzelfsprekend heel blij dat zo'n kwaliteitsspeler binnenboord blijft. Ik ben een liefhebber van de speler David Neres. Ik weet hoe belangrijk hij voor ons is geweest vorig jaar, hoeveel rendement hij had. Dat heb ik wel aan hem laten weten, ja."

Ajax maakte vrijdagavond bekend dat ook Hakim Ziyech zijn contract heeft verlengd, terwijl eerder Jurgen Ekkelenkamp al bijtekende. "Die maakt een uitstekende ontwikkeling door. Hij heeft in de voorbereiding laten zien dat hij duidelijke stappen voorwaarts heeft gemaakt", vertelt de coach over de negentienjarige middenvelder. "Hij zit nog in het groepje 'erachter', maar het zou zomaar een speler kunnen worden die dit seizoen al een rol gaat spelen in Ajax 1."

Ajax treft dinsdag alweer PAOK Saloniki in de return in de derde voorronde van de Champions League, maar Ten Hag kijkt nu alleen naar het competitieduel met FC Emmen. Hij overweegt niet om sleutelspelers rust te gunnen. "We moeten nog steeds het team in het ontwikkelingsproces zetten. We zijn nog maar heel kort bij elkaar, dan richt je je gewoon met alle focus op de eerstvolgende tegenstander."