Memphis baalt niet van mislopen transfer: 'Deze verandering was noodzakelijk'

Memphis baalt niet van mislopen transfer: 'Deze verandering was noodzakelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2019 om 21:22vr 09-08-2019 om 21:22

Memphis Depay wil onder de nieuwe trainer Sylvinho met een schone lei beginnen bij Olympique Lyon. De Oranje-international vindt het dan ook niet erg dat het deze zomer niet van een transfer kwam, stelt hij in een interview met L'Equipe.

"Ik kan niet zeggen dat er geen interesse was, het is vooral een kwestie van timing. Ik kan er weinig over zeggen, alleen dat ik moet laten zien wat ik kan", wordt Memphis geciteerd door Voetbal International. "Ik heb heel veel zin in dit seizoen. Voor de rest zullen we het wel zien. Ik ben pas 25 jaar en heb nog heel veel mooie dingen voor de boeg: de Champions League met OL, het EK met Nederland. Dus geen stress, de belangstelling komt vanzelf."

Volgens Memphis waait er een frisse wind bij de Ligue 1-club na het vertrek van trainer Bruno Genesio, met wie hij een moeizame relatie onderhield. "Onze gemoedstoestand is erg goed, er is iets veranderd. Het belangrijkste is dat we de laatste twee seizoenen vooral individueel het verschil maakten, er was altijd wel een speler die opstond. Maar als je een echt team vormt, met regels, respect en vertrouwen, mag je op alles hopen. Deze verandering was noodzakelijk, ik voel me frisser, dat hadden we nodig."

De aanvaller ziet vergelijkingen met het Nederlands elftal. Hoewel hij in Oranje voornamelijk in de spits speelt en bij Lyon op links, maakt dat volgens hem niet zoveel uit. "Het is vooral de manier waarop Ronald Koeman bij de nationale ploeg met mij communiceert en vertrouwen geeft, die me sterk maakt. Nu is dat hier hetzelfde."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws