Sparta deelt tik uit aan VVV: Rotterdammers boeken ruime zege en zijn koploper

09-08-2019 21:51
56

Sparta Rotterdam mag zich in ieder geval voor één dag koploper van de Eredivisie noemen. De ploeg van trainer Henk Fraser was op Het Kasteel met 4-1 te sterk voor VVV-Venlo.

In de openingsfase kregen beide teams al snel goede kansen op de openingstreffer. Halil Dervisoglu, die in januari naar Brentford vertrekt, was twee keer gevaarlijk, terwijl aan de andere kant Tobias Pachonik, één van de vijf Duitsers bij VVV, en Peter van Ooijen net naast schoten. Een goal kon niet uitblijven en Van Ooijen kon na twintig minuten alsnog juichen. De middenvelder schoot een vrije trap schitterend raak.

Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Ragnar Ache raakte met een knappe kopbal de lat en VVV-doelman Thorsten Kirschbaum kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal na een een vlammend schot van Abdou Harroui. In de tweede helft vervolgde de thuisploeg zijn jacht op de 1-1. Die viel in de 56e minuut via Dervisoglu. De aanvaller draaide knap naar binnen en schoot raak in de verre hoek.

De Rotterdamse fans konden niet veel later opnieuw juichen toen Ache de bal binnen tikte. De VAR keek het moment nog even terug na een duidelijke duw van Abdou Harroui aan Roel Janssen voorafgaand aan de goal, maar keurde de treffer goed. Die klap kwam het aangeslagen VVV niet meer te boven. In de slotfase liep de score flink op. Een schitterende kopbal van Harroui en een goal van invaller Lars Veldwijk bepaalden de eindstand op 4-1.

Het 'Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan' rolde vervolgens van de tribunes op Het Kasteel. Sparta heeft na het gelijkspel bij Feyenoord vorige week nu vier punten. VVV blijft steken op drie punten.