Valse start Scherpen en Jong Ajax, winst titelkandidaten NAC en De Graafschap

09-08-2019 22:06
101

Jong Ajax heeft mede door een blunder van Kjell Scherpen een valse start gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers gingen met 2-1 onderuit bij Top Oss. Titelkandidaten De Graafschap en NAC Breda wonnen wel.

Top Oss - Jong Ajax 2-1
Scherpen kwam deze zomer over van FC Emmen, maar hij zal zijn start bij Jong Ajax snel willen vergeten. Hij kwam in de twintigste minuut ver uit zijn doel om de bal weg te werken, maar hij struikelde over de bal. Dat werd uiteindelijk afgestraft door Cihat Celik. Jong Ajax, met onder meer Kik Pierie in de basis, wist zich niet van die tegenslag te herstellen.

Dean Solomons veroorzaakte in de tweede helft een strafschop, die door Philippe Rommens werd benut. Victor Jenssen deed in de slotfase nog iets terug, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor de Amsterdammers.

De Graafschap - SC Cambuur 2-0
SC Cambuur-trainer Henk de Jong kwam deze zomer over van De Graafschap, maar keerde vrijdagavond al terug op De Vijverberg. Dat had hij zich ongetwijfeld anders voorgesteld. Hoewel De Jong een warm welkom kreeg, zal zijn humeur aan het eind van de eerste helft zijn omgeslagen. De thuisploeg kreeg een dubieuze strafschop. Ralf Seuntjens voelde de hand van Calvin Mac-Intosch en ging gewillig naar de grond. Het cadeautje werd uitgepakt door Youssef El Jebli.

Na de pauze had Mac-Intosch opnieuw pech. Ditmaal veranderde hij een schot van Jens Schuurman van richting, waardoor hij een eigen doelpunt maakte. Die klap kwamen Cambuur en De Jong niet te boven.

FC Dordrecht - NAC Breda 0-2
NAC Breda degradeerde net als De Graafschap uit de Eredivisie en boekte eveneens een 2-0 zege bij zijn rentree in de Eerste Divisie. Arno Verschueren en Luka Ilic maakten de doelpunten.