Van Dijk en Salah leiden Liverpool naar ruime zege, blessure Becker

09-08-2019 22:57 Laatste update: 23:05
27

Liverpool heeft vrijdag een uitstekende start beleefd van het Premier League-seizoen. De ploeg van manager Jürgen Klopp rekende met klinkende cijfers af met nieuwkomer Norwich City: 4-1.

Liverpool jaagt op de eerste landstitel sinds 1990 en de start was veelbelovend. Norwich-doelman Tim Krul kreeg in de eerste helft vier doelpunten om zijn oren op Anfield. Al na zeven minuten was het raak doordat Grant Hanley een voorzet van Divock Origi helemaal verkeerd raakte. Mohamed Salah schoot van dichtbij de 2-0 binnen na een combinatie met Roberto Firmino en Virgil van Dijk kopte raak uit een hoekschop: 3-0.

Op aangeven van Trent-Alexander Arnold maakte Origi er op slag van rust zelfs 4-0 van. Daarmee was er geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, maar het uitvallen van Alisson Becker zette wel een domper op de feestvreugde. De Braziliaanse doelman liep een kuitblessure op bij een uittrap en werd vervangen door Adrián. In het tweede bedrijf nam Liverpool gas terug, waardoor Teemu Pukki de eer van Norwich kon redden.