'Fantastisch dat een speler ondanks interesse van PSV toch voor Feyenoord kiest'

'Fantastisch dat een speler ondanks interesse van PSV toch voor Feyenoord kiest'

10-08-2019 09:58
134

Feyenoord-icoon Ben Wijnstekers is dik tevreden over de dadendrang van zijn club. De felbegeerde vedette Steven Berghuis verlengde vlak voor de competitiestart tegen Sparta zijn contract.

'Een geweldig signaal', oordeelt de voormalig rechtsback in gesprek met De Telegraaf. "Fantastisch dat een speler ondanks interesse van het kapitaalkrachtigere PSV of buitenlandse clubs voor Feyenoord kiest", jubelt de gewezen aanvoerder van Oranje. "Als speler wil je toch ook voetballen bij een club met een geweldige aanhang? Jongens als Berghuis geven aan dat ze toch toekomst zien bij Feyenoord."

Wijnstekers merkt sowieso dat Eredivisie-spelers vaker kiezen voor een langer verblijf in plaats van een vroegtijdig vertrek naar het buitenland. Alleen Georginio Wijnaldum en Nathan Aké hebben hun sporen verdiend in de Premier League, concludeert hij. "Sportief heeft het maar weinig jongens gebracht wat ze ervan hadden gehoopt. Ik denk dat meer spelers in Nederland zich realiseren dat de Eredivisie best meevalt, de buitencategorie even buiten beschouwing gelaten." Wijnstekers genoot van de confrontaties tussen de top-drie en AZ vorig seizoen. "Als ik in Engeland Watford-Huddersfield bekeek afgelopen jaar, werd ik niet vrolijk."