Tim Krul na vier jaar terug op hoogste niveau: 'Heb er keihard voor genokt'

Tim Krul na vier jaar terug op hoogste niveau: 'Heb er keihard voor genokt'

10-08-2019 12:32
29

Tim Krul is terug in de Premier League: de Haagse sluitpost keepte vrijdagavond zijn eerste wedstrijd op het hoogste Engelse niveau sinds 3 oktober 2015. Hoewel zijn club Norwich City met 4-1 van Liverpool verloor, kijkt Krul met een voldaan gevoel terug op zijn rentree.

Voor rust was de regerend Champions League-winnaar al naar een 4-0 voorsprong uitgelopen. "We geven ze een paar cadeautjes in de eerste helft, naïviteit. Maar dat verwachtte ik ook al een klein beetje: veel jonge jongens, eerste keer in de Premier League, eerste keer Anfield", reageert hij tegenover Ziggo Sport. Manager Daniel Farke was ook tevreden met het spel van de promovendus. "Het klinkt misschien gek, als je bij rust 4-0 achter staat. Maar we speelden ons spel."

Krul liep in het najaar van 2015 een zware knieblessure op en heeft enkele moeizame jaren achter de rug, maar revancheerde zich vorig seizoen in het Championship. "Ik ben superblij om weer in de Premier League te zijn, bij een fantastische club. Het heeft een tijdje geduurd en ik heb keihard geknokt om weer op dit podium te mogen spelen." Van een terugkeer in het Nederlands elftal durft hij echter nog niet te dromen. "Eerst hier een paar keer de nul pakken. We hebben een heel zwaar programma: Newcastle United, Chelsea, West Ham en Manchester City de komende weken... Ik heb genoeg aan mijn hoofd."