Jans introduceert zichzelf in de VS: 'Filmpjes van Suárez en de 5-1 tegen Ajax'

Jans introduceert zichzelf in de VS: 'Filmpjes van Suárez en de 5-1 tegen Ajax'

10-08-2019 13:21
44

Ron Jans heeft de hulp van zijn zoon Luuk ingeschakeld tijdens zijn presentatie bij FC Cincinnati. De voormalig trainer van onder meer FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle is maandag officieel begonnen bij de hekkensluiter van de Eastern Conference in de Major League Soccer.

Jans realiseerde zich dat hij geen bekende naam was in de Verenigde Staten. "Mijn zoon Luuk heeft me geholpen met een powerpointpresentatie", vertelt hij aan de Amerikaanse tak van FOX Sports. Deze presentatie bevatte enkele hoogtepunten uit Jans' trainerscarrière. "Ik heb ze wat video's van Luis Suárez laten zien (de twee werkten tijdens het seizoen 2006/2007 samen bij FC Groningen, red.) en van de bekerfinale tegen Ajax (de 5-1 in 2014, red.). Tegen Frank de Boer die nu bij Atlanta zit", lacht hij.

Aan het einde van zijn introductiepraatje haalde Jans Martin Luther King aan. "I had a dream om profvoetballer te worden, daarna wilde ik een leuke vrouw en een leuk gezin hebben en trainer worden. Nu droom ik ervan om van FC Cincinnati een gerespecteerde club in de MLS te maken. Please share my dream. Dat was mijn introductie."

Jans maakt zaterdagnacht zijn trainersdebuut in de Verenigde Staten. De kelderkraker tegen Columbus Crew begint om 1.30 uur Nederlandse tijd.