Neymar niet in actie tijdens ouverture: 'Gesprekken in verder gevorderd stadium'

Neymar niet in actie tijdens ouverture: 'Gesprekken in verder gevorderd stadium'

10-08-2019 13:56
74

Paris Saint-Germain begint zonder Neymar aan het nieuwe Ligue 1-seizoen. Technisch directeur Leonardo heeft zaterdagmiddag bekendgemaakt dat de duurste voetballer aller tijden niet bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Olympique Nîmes zal zitten.

Leonardo spreekt van een 'beslissing van de club' en erkent dat er beweging is rondom de vleugelaanvaller. "De gesprekken bevinden zich in een verder gevorderd stadium dan voorheen. Maar er is nog geen overeenkomst bereikt. We zullen zien wat er gaat gebeuren de komende weken." Met welke club(s) PSG is gesprek is, laat de directeur in het midden. Real Madrid wordt in de Spaanse sportmedia het meest nadrukkelijk aan Neymar gelinkt.

De Braziliaan kampt overigens ook nog met de naweeën van de enkelblessure die hij vlak voor de Copa América in eigen land opliep. Trainer Thomas Tuchel laat weten dat Neymar nog niet helemaal fit is. "Hij heeft geen volledige week mee kunnen trainen. Aan sommige groepssessies heeft hij mee kunnen doen, maar hij zit nog in zijn individuele trainingsfase."

PSG trapt zondagavond om 21.00 uur af tegen Olympique Nîmes, de nummer negen van de vorige Ligue 1-jaargang.