Sterling en VAR delen hoofdrol: Manchester City haalt meteen uit bij seizoenstart

Sterling en VAR delen hoofdrol: Manchester City haalt meteen uit bij seizoenstart

10-08-2019 15:26 Laatste update: 15:30
20

Manchester City is voortvarend begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. De ploeg van manager Pep Guardiola was zaterdag met 0-5 te sterk op bezoek bij West Ham United. Raheem Sterling vertolkte een hoofdrol in Londen, net als de VAR.

Bij West Ham maakte Sebastién Haller zijn debuut. De Franse spits maakte een sterke indruk voor West Ham, dat desondanks niet was opgewassen tegen de titelhouder. City kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in zijn spel en na 25 minuten was het raak. Na een pass van Riyad Mahrez en een fraaie versnelling van Kyle Walker, tikte Gabriel Jesus binnen uit de voorzet van de rechtsback.

West Ham-keeper Lukasz Fabianski bracht vervolgens redding op pogingen van Kevin De Bruyne en Jesus, waardoor de thuisploeg zonder verdere schade de rust haalde. In de tweede helft was het echter al snel raak. De Bruyne zette Sterling vrij en de aanvaller rondde af: 0-2. Jesus leek ook toe te slaan, maar de VAR oordeelde dat de Braziliaan millimeters buitenspel stond. Het was de eerste door de VAR afgekeurde treffer in de Premier League.

De Londenaren deelden daarna een speldenprikje uit via een kopbal van Diop, maar City gooide het duel al snel in het slot. Op aangeven van Mahrez tekende Sterling voor zijn tweede, voordat de VAR wederom zijn stempel drukte. Na een overtreding op Mahrez ging de bal op de stip. Sergio Agüero miste de strafschop, maar mocht dankzij de VAR opnieuw aanleggen omdat Declan Rice te vroeg kwam inlopen. 

Sterling zorgde voor het slotakkoord. De Engelse international maakte zijn derde goal van de middag: 0-5. Daarmee volgt City het voorbeeld van concurrent Liverpool, dat vrijdagavond al met 4-1 won van Norwich City.