Boze PSV-supporters in protest tegen ADO: 'Belachelijk, het moet afgelopen zijn'

Boze PSV-supporters in protest tegen ADO: 'Belachelijk, het moet afgelopen zijn'

10-08-2019 16:16
170

Het verzoek van PSV om de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag op te schuiven naar zondag 20.00 uur, valt slecht bij de achterban van de Eindhovense club. Met verschillende acties willen de supportersverenigingen een signaal afgeven aan PSV en de KNVB.

De PSV-fans zijn het op z'n zachtst gezegd niet eens met de 'belachelijke en waardeloze' aanvangstijden. De Supportersvereniging PSV zal zondagavond tegen ADO in de twintigste minuut voor zichzelf applaudiseren. 'Zo kunnen we laten zien aan de KNVB en de clubs dat het afgelopen moet zijn met steeds belachelijkere aanvangstijden van wedstrijden!', zo klinkt het.

Wedden

Meer odds

Daarnaast zal de harde kern van PSV, Lighttown Madness, de eerste twintig minuten stil zijn. 'Voor veel, vooral werkende, supporters is dit een waardeloze tijd om een voetbalwedstrijd te bezoeken', laten de supporters weten. 'De eerste 20 minuten van de wedstrijd zondag gaan wij zodoende in met een stilteprotest, om zo duidelijk te laten 'horen' dat wij hierin niet volgen.'

De KNVB heeft de zondagavondwedstrijd ingevoerd om clubs die Europees voetbal spelen extra rust te kunnen geven. De wedstrijd van PSV tegen ADO is met drie uur opgeschoven, omdat de ploeg van trainer Mark van Bommel donderdag in Noorwegen speelde tegen FK Haugesund (0-1).