Update: Klopp bevestigt absentie van Alisson: Braziliaan weken aan de kant

Update: Klopp bevestigt absentie van Alisson: Braziliaan weken aan de kant

Gepubliceerd: zaterdag 10 augustus 2019 om 17:30za 10-08-2019 om 17:30

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 19:32ma 12-08-2019 om 19:32

Een flinke tegenvaller voor Liverpool. Alisson Becker staat vermoedelijk zo'n vier tot acht weken buitenspel, melden Engelse media. De 26-jarige doelman raakte vrijdag geblesseerd in het Premier League-duel met Norwich City.

Alisson moest tien minuten voor rust de strijd staken, waardoor de onlangs aangetrokken Adrián meteen voor de leeuwen werd gegooid. "Het is een kuitblessure", liet manager Jürgen Klopp na de wedstrijd al weten. "Hij kon niet verder en dat is geen goed teken. Hij zal niet op tijd klaar zijn voor woensdag, dat kan ik met al mijn ervaring al wel zeggen. Dat is niet goed, maar we zullen een oplossing moeten vinden en verder moeten."

Liverpool neemt het woensdag in Istanbul op tegen Chelsea in de strijd om de Europese Supercup. Daarnaast dreigt Becker onder meer de competitietopper tegen Arsenal te missen en de eerste duels in de groepsfase van de Champions League. Klopp spreekt zijn vertrouwen uit in zijn Spaanse vervanger. "Adrían is een ervaren en betrouwbare doelman. Hij is rustig in balbezit en grijpt prima in bij afstandsschoten. Daarom hebben we hem aangetrokken."

Update 12-8, 19.32 uur: Liverpool moet het in ieder geval de komende weken zonder Alisson stellen. "Ik heb al berichten voorbij zien komen dat het zes weken gaat duren. Alisson is nog niet zo vaak geblesseerd geweest, dus ik vind het lastig om te zeggen hoe lang het precies gaat duren. De komende weken kan hij in ieder geval niet meedoen", zegt manager Jürgen Klopp op de clubsite.

De Braziliaanse doelman zal vervangen worden door de Spaanse aanwinst Adrián. De Champions League-winnaar neemt het woensdag op tegen Chelsea in de strijd om de Europese Supercup. In de Premier League speelt Liverpool de komende weken tegen Southampton (uit), Arsenal (thuis), Burnley (uit), Newcastle United (thuis) en Chelsea (uit).

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws