Pröpper en Locadia verrassen bij Premier League-start, droomdebuut Pieters

10-08-2019 17:54
16

Het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia is het nieuwe Premier League-seizoen overtuigend begonnen. Watford, vorig seizoen één van de revelaties, werd in Londen met duidelijke cijfers verslagen: 3-0.

Met Locadia en een sterk spelende Pröpper in de basis begon Brighton goed op Vicarage Road. Na 28 minuten was het voor de eerste keer raak. Watford-middenvelder Abdoulaya Doucouré verschalkte zijn eigen doelman. In de tweede helft bouwde Brighton de score uit via Florin Andone, die Locadia na 64 minuten verving, en Neal Maupay.

Burnley - Southampton
Erik Pieters maakte deze zomer de overstap van Stoke City naar Burnley. Met zijn nieuwe club begon hij voortvarend aan het nieuwe Premier League-seizoen. Southampton kreeg met 3-0 klop. Ashley Barnes (tweemaal) en Johann Berg Gudmundsson (ex-AZ) maakten tussen minuut 63 en minuut 75 de doelpunten. Pieters gaf de assist bij de 2-0 van Barnes.

Crystal Palace - Everton
Marcel Brands zag zaterdagmiddag hoe Everton, ondanks een paar spectaculaire aankopen deze zomer, niet wist te winnen van Crystal Palace. Het bleef 0-0 en Morgan Schneiderlin kreeg rood in de slotfase. Van de nieuwelingen stond alleen André Gomes aan de aftrap, al speelde hij vorig seizoen al op huurbasis op Goodison Park.