LIVE-discussie: Groningen-coach Buijs zet Benschop ook tegen Twente op de bank

LIVE-discussie: Groningen-coach Buijs zet Benschop ook tegen Twente op de bank

10-08-2019 17:52
85

FC Groningen-trainer Danny Buijs hoeft geen wijzigingen door te voeren in zijn opstelling voor het Eredivisie-duel met FC Twente. Dat betekent dat aanwinst Charlison Benschop opnieuw genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Enige zorg bij de Groningers was de schouderblessure van Gabriel Gudmundsson, die vorige week in het duel met FC Emmen halverwege in de kleedkamers achterbleef. Hij is op tijd hersteld, waardoor Benschop wissel is. Gudmundsson vormt een voorhoede met Kaj Sierhuis en Ajdin Hrustic, de maker van het enige doelpunt tegen Emmen (0-1).

Wedden

Meer odds

Voor Twente-trainer Gonzalo Garcia Garcia betekent het duel met Groningen een weerzien met de club die hij twee jaar diende als speler. De Spanjaard kiest voor dezelfde elf spelers die vorige week knap met 1-1 gelijkspeelden tegen PSV. Daardoor staat Godfried Roemeratoe opnieuw op de plek van Wout Brama.

Twente lijkt overigens niet te hoeven vrezen voor een heksenketel. VAK-F moet leeg blijven in Groningen en de 235 seizoenkaarthouders van dat vak mogen het stadion niet in. De aftrap is om 18.30 uur.

De opstellingen

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Matusiwa, Doan, Lundqvist; Gudmunsson, Sierhuis, Hrustic

FC Twente: Drommel; Verhaegh, Bijen, Schenk, Matos; Roemeratoe, Selahi, Espinosa; Aitor, Vuckic, Nakamura