Eerste thuisduel voor Cocu loopt uit op sof: Derby speelt teleurstellend gelijk

Eerste thuisduel voor Cocu loopt uit op sof: Derby speelt teleurstellend gelijk

10-08-2019 18:19 Laatste update: 18:26
6

Derby County heeft de eerste thuiswedstrijd onder trainer Phillip Cocu niet in winst weten om te zetten. De ploeg kwam niet verder dan een teleurstellende 0-0 tegen Swansea, de nummer tien van het afgelopen seizoen.

Vorig seizoen werd Derby zesde in de Championship, waardoor het in de play-offs om promotie naar de Premier League mocht spelen. Uiteindelijk werd de beslissingswedstrijd met 2-1 verloren van Aston Villa en moest dit seizoen het jaar van de promotie naar het hoogste niveau gaan worden. Vorige week werd het seizoen begonnen met een knappe 2-1 zege bij Huddersfield Town, maar deze zaterdag ging het in eigen huis mis.

Derby was de betere ploeg en kreeg ook meer kansen dan het bezoek uit Wales, maar de bal wilde er maar niet in voor de mannen van Cocu. Zelfs een strafschop op slag van rust bracht geen verlossing, want Martyn Waghorn wist het buitenkansje niet te benutten. In de tweede helft lukte het de ploeg van de Nederlandse trainer, die een basisplaats had ingeruimd voor landgenoot Florian Jozefzoon, ook niet om tot scoren te komen. Derby staat nu met vier punten uit twee wedstrijden zevende.

Overige uitslagen Championship:
Leeds - Nottingham 1-1
Birmingham – Bristol City 1-1
Cardiff – Luton 2-1
Charlton – Stoke 3-1
Fulham – Blackburn 2-0
Hull – Reading 2-1
Middlesbrough – Brentford 0-1
Preston – Wigan 3-0
QPR – Huddersfield 1-1
Sheffield Wednesday – Barnsley 2-0
West Brom – Millwall 1-1