Update: Clash tussen Jong AZ en Telstar verplaatst naar trainingscomplex

Update: Clash tussen Jong AZ en Telstar verplaatst naar trainingscomplex

11-08-2019 17:19 Laatste update: 19:26
45

AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft zaterdagavond op een speciaal ingelaste persconferentie gereageerd op het ongeval in het AFAS Stadion. Enkele uren geleden kwam een deel van het dak naar beneden.

Op het moment van de instorting waren er geen bezoekers in het stadion. "Voor zover je van een geluk kunt spreken, kun je hier van een geluk spreken", zegt Eenhoorn, geciteerd door NH Sport. "De komende dagen gaan we na wat er gebeurd is en kijken of we de volgende wedstrijd onder veilige omstandigheden kunnen spelen."

AZ speelt zondag een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk, maar is over vijf dagen de gastheer van Europa League-tegenstander FC Mariupol. Eenhoorn twijfelt of er dan gevoetbald kan worden in Alkmaar. "Ik heb kort contact gehad met de KNVB. Iedereen is op de hoogte. Er zijn zat mensen die bereid zijn om te helpen. Natuurlijk moeten er wedstrijden gespeeld worden. Het lijkt me duidelijk dat die hier nu niet gespeeld kunnen worden."

De instorting heeft vermoedelijk te maken met de harde wind die zaterdag over Nederland raast. De selectie van AZ trainde vanwege de weersomstandigheden in de indooraccommodatie.

Update 11/8 17.19: Vanwege de dakschade in het AFAS Stadion wordt het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong AZ en Telstar maandag afgewerkt op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. De KNVB meldt dat zondagmiddag. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Over de Europese clash die donderdag gepland staat in de thuishaven van AZ is nog niets bekend.