Frenkie de Jong: 'Hoop dat hij bij Ajax blijft, anders ben ik heel blij voor hem'

Frenkie de Jong: 'Hoop dat hij bij Ajax blijft, anders ben ik heel blij voor hem'

10-08-2019 20:12
29

Frenkie de Jong hoopt dat Donny van de Beek bij Ajax blijft spelen. Het is geen geheim dat Real Madrid nadrukkelijk in de markt is voor de aanvallende middenvelder. De twee zouden elkaar dus aankomend seizoen tegen kunnen komen in El Clásico.

"Ik zie Donny het liefst bij Ajax blijven, omdat ik hem niet als tegenstander wil en Ajax dan zou sterk zou blijven", verklaart De Jong in gesprek met ESPN FC. "Maar nee, als het allemaal rond is en hij naar Madrid gaat, ben ik heel blij voor hem. Ik denk dat hij het verdient. Hij is een geweldige speler. We zullen zeker afspreken in Spanje."

Van de Beek gaat de komende dagen nog nergens heen, omdat hij eerst in actie zal komen tijdens de Champions League-return tegen PAOK (dinsdag). De Jong denkt dat zijn oude ploeggenoot een versterking zou zijn voor Real. "Ik ben er vrij zeker van dat hij de capaciteiten heeft. Dat heeft hij vorig seizoen laten zien in de Champions League, vooral in de knock-outfase. Hij heeft de hele wereld laten zien dat hij dat niveau aankan."

De Jong is op dit moment in het Amerikaanse Michigan, waar FC Barcelona de oefencampagne zaterdagavond (aftrap 23.00 uur) afsluit met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Napoli.