Twente wint in curieus duel met drie penalty's en twee rode kaarten van Groningen

10-08-2019 20:34 Laatste update: 20:36
177

FC Twente heeft zaterdagavond in een krankzinnige wedstrijd tegen FC Groningen aan het langste eind getrokken. Na drie penalty's en twee rode kaarten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

De wedstrijd in de tweede speelronde van de Eredivisie kwam langzaam op gang, maar ontbrandde na een kwartier spelen in alle hevigheid. Scheidsrechter Christiaan Bax floot voor een overtreding op Aitor Cantalapiedra en wees naar de stip. Cantalapiedra ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn schot via de onderkant van de lat uit het doel ketsen.

Niet veel later kreeg ook FC Groningen een penalty. Paul Verhaegh veroorzaakte een strafschop door Gabriel Gudmundsson te haken. Bax floot na inmenging van de VAR. De penalty voor Groningen was echter ook niet besteed aan Kaj Sierhuis. De spits schoot recht op doelman Joël Drommel.

Daarmee was het nog láng niet gedaan in de eerste helft. Vier minuten voor rust kreeg Ramon Pascal Lundqvist tot zijn stomme verbazing een rode kaart van Bax, omdat hij Javi Espinosa haakte in de middencirkel. In de blessuretijd kwam Groningen zelfs met negen man te staan door een directe rode kaart voor Mike te Wierik - na tussenkomst van de VAR. De vlam sloeg in de pan en een boze supporter van Groningen stapte het veld op.

De doelpunten vielen in de tweede helft pas. Keito Nakamura - vorige week ook trefzeker tegen PSV - maakte uit een vrije trap de 0-1 en een kwartier later wist Cantalapiedra wél het hoofd koel te houden vanaf elf meter: 0-2. Ritsu Doan maakte het met negen Groningers nog spannend, maar in de slotfase van de zeven minuten durende blessuretijd viel de beslissing: Haris Vuckic tekende voor de 1-3.