Vlaar: 'Weinig meegekregen van het incident, maar het is natuurlijk wel heftig'

Vlaar: 'Weinig meegekregen van het incident, maar het is natuurlijk wel heftig'

10-08-2019 21:05
13

Ron Vlaar en de overige spelers van AZ zijn geschrokken van het incident met het dak van het AFAS Stadion. Door de harde wind stortte een deel van het dak in en het is nog maar de vraag wanneer er weer gespeeld kan worden in de thuishaven van de Alkmaarders.

De selectie van AZ trainde op het moment van het ongeluk binnen om zich voor te bereiden op het uitduel bij RKC Waalwijk van zondag aanstaande. "Dat had niet eens per se met de harde wind te maken", zegt de ervaren stopper tegen het Algemeen Dagblad. "We hebben die mogelijkheid sinds kort en binnen kunnen we ons onder goede omstandigheden voorbereiden. Van het incident met het dak heb ik dan ook weinig meegekregen."

Toen Vlaar en de spelers de beelden onder ogen kregen schrokken ze van wat ze zagen. "Het is natuurlijk wel heftig. Op dit moment zijn we onderweg naar Waalwijk. We overnachten daar in aanloop naar de wedstrijd van morgen."

Of AZ donderdag in het eigen stadion tegen FC Mariupol in de voorronde van de Europa League kan aantreden is nog niet duidelijk. "Daar ben ik eerlijk gezegd nu niet mee bezig", meldt Vlaar. "Wij focussen ons eerst op de wedstrijd in Waalwijk."