Ajax rolt Emmen op en is klaar voor PAOK-thuis: twee goals invaller Huntelaar

10-08-2019 21:36 Laatste update: 21:50
221

Ajax heeft zaterdagavond de eerste zege van het nieuwe Eredivisie-seizoen geboekt. Een week na het gelijkspel tegen Vitesse bleek FC Emmen geen partij: 5-0.

Over drie dagen speelt Ajax de cruciale Champions League-return tegen PAOK Saloniki, maar de Amsterdammers moesten eerst zien af te rekenen met Emmen. De bezoekers uit Drenthe verweerden zich kranig en overleefden in de openingsfase kansen voor David Neres en Hakim Ziyech.

Na 27 minuten was het verzet echter gebroken. Donny van de Beek stond helemaal vrij en schoot raak op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic: 1-0. Diezelfde Tadic dacht op slag van rust de score uit te breiden, maar zijn hakje achter het standbeen rolde maar net naast.

In de tweede helft liep Ajax simpel weg bij Emmen. Amper twee minuten na de pauze vierde Ziyech zijn contractverlenging met de 2-0 in de Johan Cruijff Arena. De 26-jarige technicus was het eindstation van weer een fraaie Ajax-aanval, opgezet door Nicolás Tagliafico.

Tadic was verantwoordelijk voor de 3-0. De Servische captain scoorde uit een rebound, nadat een schot van Quincy Promes op de paal was getikt door doelman Dennis Telgenkamp. Met zijn doelpunt nestelde Tadic zich in een rijtje met Jari Litmanen en Johan Cruijff. De drie scoorden in elf thuiswedstrijden op rij voor Ajax.

Tien minuten voor tijd pikte ook Klaas-Jan Huntelaar, net als Promes ingevallen in de tweede helft, zijn gebruikelijke doelpunt mee. In de 88ste minuut tekende de Achterhoeker zelfs nog voor zijn tweede van de avond op randje van buitenspel. Het was de 350ste clubgoal in zijn carrière. Kasper Dolberg bekeek het ongetwijfeld tandenknarsend vanaf de bank.