Excelsior gedeeld koploper in de Keuken Kampioen Divisie dankzij scorende Zwarts

10-08-2019 22:05
18

Excelsior is na één speelronde gedeeld koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers, die vorig seizoen degradeerden uit de Eredivisie, wonnen zaterdagavond dankzij twee goals van Joël Zwarts met 2-0 van Jong FC Utrecht.

In een levendige wedstrijd beten de beloften van FC Utrecht van zich af, maar het was Excelsior dat de betere kansen op de openingstreffer kreeg. Die viel echter niet. De ploeg van Ricardo Moniz hikte lang tegen de 0-0 stand aan, maar in de tweede helft hielp Joël Zwarts de Kralingers over het dode punt.

De spits, vorig seizoen als huurling nog actief voor FC Dordrecht, scoorde in minuut 63 en minuut 73 en besliste daarmee eigenhandig het duel in Rotterdam. Het verzet van de talenten uit de Domstad was daarmee wel gebroken.

Door de 2-0 zege staat Excelsior gedeeld aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap en NAC wonnen hun duel ook met 2-0, respectievelijk van Cambuur en FC Dordrecht, waardoor die drie ploegen voorlopig de lijst met clubs aanvoeren.