Dominant Vitesse is in vorm in Tilburg en legt Willem II eenvoudig over de knie

10-08-2019 22:35
62

Vitesse heeft op bezoek bij Willem II drie verdiende punten opgehaald. De Arnhemmers waren de hele wedstrijd de betere ploeg in Tilburg en drukten dat overwicht in de tweede helft ook uit in de score: 0-2.

Al na een kleine tien minuten zag Timon Wellenreuther, keeper van Willem II, tot zijn opluchting dat de bal na een klutssituatie op de paal van zijn doel eindigde. Het was de opmaat van een goede eerste helft van Vitesse, waarin het via Jay-Roy Grot en Vjatsjeslav Karavaev gevaarlijk was. Wellenreuther hield zijn doel echter goed schoon en zag hoe zijn ploeggenoten ervoor zorgden dat de rust met 0-0 gehaald werd.

Na de thee sloeg Vitesse wel toe. Dat deed het via Jay-Roy Grot, die in de eerste helft al had kunnen scoren maar dat in de tien minuten oude tweede helft wel deed: 0-1. De Arnhemmers hadden daarvoor al weinig te vrezen van Willem II en behoudens een tweetal vrije trappen van Marios Vrousai was het vooral wachten op de tweede goal van Vitesse. Die viel twintig minuten voor tijd: Tim Matavz opende zijn doelpuntenrekening van dit seizoen.

Van een Tilburgs slotoffensief was vervolgens niet echt sprake. De ploeg van trainer Adrie Koster leek niet in staat om het Vitesse nog echt lastig te maken, dat zich op cruise control naar het einde van de wedstrijd speelde. De formatie van trainer Leonid Slutsky staat nu met vier punten uit twee wedstrijden op een voorlopige vierde plaats. Willem II heeft één punt minder en staat nu achtste.