Ajax en Veltman in onderhandeling: Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag

Ajax en Veltman in onderhandeling: "Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag"

10-08-2019 22:49
78

Joël Veltman mag deze transferperiode niet vertrekken bij Ajax. De rechtsback annex centrumverdediger van de Amsterdammers kan volgens trainer Erik ten Hag heel belangrijk worden voor het elftal in de drukke augustusmaand.

Ajax had zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena geen kind aan FC Emmen (5-0) en Joël Veltman speelde als centrumverdediger. "Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag", reageert Ten Hag tegenover De Telegraaf op de transfergeruchten rondom Veltman. "Augustus is een belangrijke maand en daarin hebben we Veltman hard nodig."

Er zou interesse zijn geweest van West Ham United, maar aangezien de transfermarkt in Engeland nu gesloten is kan die optie van tafel. Ajax wil nu snel handelen, maakt Ten Hag duidelijk. "De club is in gesprek met Veltman over verlenging van zijn na dit seizoen aflopende contract", zegt de trainer.

Met Veltman in de gelederen bereidt Ajax zich vanaf nu voor op de return in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. Als de Amsterdammers die wedstrijd succesvol afsluiten wacht FK Qarabag of APOEL Nicosia in de play-off.