Been verrast door Ajax-reserverol: 'Een geweldige speler, ook voor de toekomst'

Been verrast door Ajax-reserverol: 'Een geweldige speler, ook voor de toekomst'

11-08-2019 07:15
62

Mario Been is onder de indruk van de ontwikkeling van Perr Schuurs bij Ajax. De negentienjarige verdediger beleefde een moeizaam debuutseizoen in Amsterdam, maar lijkt een gedaanteverwisseling te hebben ondergaan.

"Verkeerde keuzes maken, te dicht op de man staan en duels verliezen: dat was de Perr Schuurs die moest wennen aan de manier waarop Ajax speelt", stelt Been bij FOX Sports. "Ik vind dat hij nu een duidelijke sprong heeft gemaakt in álle opzichten. Duelkracht, duels winnen, veel rustiger aan de bal. Hij staat goed, maar durft ook in te schuiven."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat deze jongen een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt", vervolgt Been. "Ik heb ook een heel groot stuk over hem gelezen. Dit was ook weer een te lieve speler, vond hij zelf. Hij is nu meedogenlozer geworden en heeft vijf kilo gewonnen aan spierkracht. Dat is nogal wat. Hij is 24 uur bezig als topsporter."

Been was enigszins verrast dat de Limburger in het competitieduel met FC Emmen (5-0) op de bank zat. "Voor zo'n jongen is het ook wel belangrijk dat hij vertrouwen krijgt, maar wij kennen de achterliggende gedachte niet. Ik vind dit een geweldige speler. Ook voor de toekomst."