Arbiter Bax mikpunt van Groningen-kritiek: 'Ene week geel, andere week rood'

Arbiter Bax mikpunt van Groningen-kritiek: 'Ene week geel, andere week rood'

11-08-2019 09:25
106

Mike te Wierik is absoluut niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Christiaan Bax tijdens FC Groningen – FC Twente. De aanvoerder van de Groningers kreeg vlak voor rust een rode kaart.

"Ik vind het zwaar gestraft, ik heb absoluut geen intentie om hem te blesseren", vertelt Te Wierik aan RTV Oost. "We gaan allebei met gestrekt been voor de bal, ik kan niet met een half gebogen been dat duel ingaan. Dat kan gewoon niet. Ik probeer mijn voet nog weg te draaien en dan raak ik hem heel licht, absoluut niet vol. Dan geeft hij rood, maar geel had volgens mij ook gekund."

Bax schakelde de VAR in, maar was onverbiddelijk voor de verdediger. "Laten we daar maar niet te veel over zeggen, maar ik ben er geen voorstander van. Als ik hem vol raak begrijp ik het volledig. Dan is het heel zuur dat-ie hem geeft, want dan sta je met negen man."

Vier minuten eerder was ploeggenoot Ramon Lundqvist al van het veld gestuurd. De Zweed vloerde Javi Espinosa en smoorde daarmee een counter in de kiem. "Ik wil geen rode kaart aansmeren, maar vorige week werd bij ons op soortgelijke wijze een aanval eruit gehaald", stelt Te Wierik bij FOX Sports. "Hij geeft hem geen tering schop, geen doodschop en hij wil 'm niet blesseren. Hij haalt alleen de counter eruit. De ene week is het geel, de andere rood. Dat gaat er bij mij niet in."

"We waren daarvoor beter dan Twente en hebben voldoende kansen gehad. Ik heb het wel honderdtachtig keer teruggekeken, maar ik blijf bij mijn standpunt", besluit een gefrustreerde Te Wierik over de rode kaarten.