FC Groningen haalt Deense jeugdinternational na drie jaar wachten binnen

FC Groningen haalt Deense jeugdinternational na drie jaar wachten binnen

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 10:39zo 11-08-2019 om 10:39

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 10:40zo 11-08-2019 om 10:40

FC Groningen heeft één dag na de geruchtmakende thuisnederlaag tegen FC Twente een inkomende transfer aangekondigd. De negentienjarige Deen Nicklas Strunck Jakobsen zal komend seizoen het groen-witte shirt dragen.

Strunck Jakobsen, voetbalnaam Strunck, is een bij FC Nordsjaelland opgeleide middenvelder, die ook als rechtsback kan fungeren. De Deense jeugdinternational heeft voor vier seizoenen getekend bij FC Groningen. Aangezien Strunck nog tot medio 2021 onder contract stond bij de Denen, heeft FC Groningen een transfersom moeten betalen: de club doet echter geen mededelingen over de hoogte daarvan.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is te spreken over zijn nieuwste aanwinst, die al drie jaar lang op de Groningse scoutinglijstjes stond. "Tot nu toe was het steeds niet haalbaar om Nicklas naar Groningen te krijgen. We zijn hem al die tijd blijven volgen en zijn doorlopend in contact met hem en zijn management geweest", vertelt hij aan de clubsite. "Nu er een opening ontstond, hebben we direct toegeslagen." Fledderus typeert Strunck als 'een enorm talentvolle. dynamische speler met een groot loopvermogen en een uitstekende fysieke gesteldheid.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws