Sierhuis steunt collega Vente: 'Niet minder dan zo'n Argentijn van 10 miljoen'

Sierhuis steunt collega Vente: 'Niet minder dan zo'n Argentijn van 10 miljoen'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 11:48zo 11-08-2019 om 11:48

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 12:21zo 11-08-2019 om 12:21

FC Groningen-spits Kaj Sierhuis hoopt dat Feyenoord Dylan Vente het vertrouwen blijft geven. De twintigjarige aanvalsleider nam tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta de honneurs van de geblesseerde Nicolai Jörgensen waar, maar moest tegen Dinamo Tbilisi plaatsmaken voor 'valse spits' Steven Berghuis.

Feyenoord is ondertussen op zoek naar nieuwe spitsen: Ricky van Wolfswinkel en de Argentijn Adolfo Gaich werden al aan de Rotterdammers gelinkt. Sierhuis vindt echter dat Vente meer kansen verdient, laat hij zondagochtend weten bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Ik denk niet dat een jeugdinternational van Argentinië (Gaich, red.) tien miljoen waard is en dat Vente, ook een jeugdinternational, veel minder is", aldus de bij Ajax opgeleide FC Groningen-spits. "Misschien heeft hij het niet heel goed gedaan, maar ik denk dat zo'n jongen wel potentie heeft."

Sierhuis deed zelf met Jong Ajax ervaring op in de Keuken Kampioen Divisie en vraagt zich af hoe ver Vente nu zou zijn wanneer de Feyenoord-spits ook in die competitie uit zou komen. "Ik denk dat de Keuken Kampioen Divisie een goede leerschool is voor jonge gasten, zeker omdat je mannen van 26, 27 tegenover je hebt staan. Dan moet je fysiek sterk zijn en je mannetje staan. Als je op dat niveau goals kan maken, dan is de stap naar de Eredivisie wel kleiner, denk ik."

Poll

Moet Feyenoord vasthouden aan Vente?

(1390 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws