Van Bommel 'speelt met vuur': 'Slechter dan Sadílek kan-ie niet zijn'

Van Bommel 'speelt met vuur': 'Slechter dan Sadílek kan-ie niet zijn'

11-08-2019 12:12 Laatste update: 12:28
119

Henk Spaan vraagt zich in zijn column in Het Parool af wat PSV-trainer Mark van Bommel bezielt om met Michal Sadílek als linksback te spelen. Donderdagavond, op bezoek bij het Noorse FK Haugesund (1-0 zege), kende de Tsjech een draak van een wedstrijd. 

Dat zag Spaan ook. 'Met Sadílek als linksback speelde Van Bommel weer met vuur. Alle voorzetten van de Noren kwamen van rechts waar Sadílek kopduels verloor, geel pakte en voorbij werd gesneld', schrijft hij.

'Sadílek is de schaduw van een linksback: je loopt er dwars doorheen. Ik heb geen idee wie er in het tweede op die positie staat: slechter dan Sadílek kan hij niet zijn.'

Afgelopen seizoen brak de twintigjarige Sadílek door in het eerste elftal van PSV. Van Bommel gebruikte de jongeling toen meerdere keren op het middenveld. Dit seizoen wordt Sadilek dus ingezet als vleugelverdediger.

Met Toni Lato (gehuurd van Valencia), Olivier Boscagli (gekocht van Nice) en Chris Gloster (vrijdag overgekomen van Hannover 96) trok PSV deze zomer drie spelers aan die ook als linksback uit de voeten kunnen.