Hoofdrol voor Blom en VAR in Sittard: Heracles verspeelt zege in 94e minuut

11-08-2019 14:12 Laatste update: 15:07
113

Heracles Almelo heeft zondag diep in blessuretijd twee punten verspeeld tegen Fortuna Sittard. In de 94e minuut ging de bal op de penaltystip. Mark Diemers schoot raak en bezorgde Fortuna zo het eerste punt van dit seizoen: 1-1. Voor de VAR en scheidsrechter Kevin Blom was een hoofdrol weggelegd.

Een veelbesproken moment van de clash in Sittard vond al vroeg in de eerste helft plaats. Maurio Júnior scoorde, maar de VAR greep in en keurde het doelpunt van de Braziliaanse middenvelder af. In aanloop naar de treffer zou Cyriel Dessers een tegenstander gehaakt hebben. Op social media leidde de ingreep van de videoscheids tot veel onbegrip en ophef.

Na de pauze kreeg het dominante Heracles alsnog z'n verdiende treffer. Mohammed Osman verstuurde een fraaie pass en oog in oog met Fortuna-keeper Alexei Koșelev bleef Van der Water koel. Dessers en Alexander Merkel verzuimden daarna om een tweede Heracles-goal binnen te schieten.

Na twee goede saves van Janis Blaswich léék Heracles aan de haal te gaan met de winst, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Blom legde de bal op de stip na een handsbal. Die beslissing was op z'n zachtst gezegd zéér discutabel. De spelers van Heracles waren dan ook woest. Diemers benutte het buitenkansje.

Fortuna en Heracles verloren hun eerste competitieduel allebei met 4-0 en beide teams wachten dus nog op de eerste competitiezege. Fortuna ontvangt volgende week Willem II, PSV reist zondag af naar Almelo.