Uitblinkers Boadu en Idrissi bezorgen AZ nieuwe overwinning en koppositie

Uitblinkers Boadu en Idrissi bezorgen AZ nieuwe overwinning en koppositie

11-08-2019 16:27
49

AZ heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Na een klinkende 4-0 overwinning op Fortuna Sittard volgde een 0-2 uitzege bij promovendus RKC Waalwijk.

RKC was in het eerste kwartier gelijkwaardig aan AZ en kreeg via Jurriën Gaari de eerste kans, maar daarna dicteerde AZ. De defensie van RKC had de handen vol aan Myron Boadu en Oussama Idrissi, die veruit de gevaarlijkste spelers aan Alkmaarse zijde waren.

Na iets meer dan een half uur werd het harde werken van AZ beloond. Boadu bediende de diepgaande Idrissi met een steekbal op maat. De Marokkaan bleef rustig en passeerde RKC-goalie Etiënne Vaessen met een beheerst schot in de kruising. Diezelfde Vaessen moest even later worden gewisseld na een harde botsing met Idrissi. Hij werd vervangen door Kees Heemskerk. Nog voor de rust deelde AZ een nieuwe tik uit aan RKC. Opnieuw was het Boadu die Idrissi bediende en de spits een niet te missen kans bood: 0-2.

RKC probeerde er in de tweede helft nog wat van te maken, maar het echte vuur ontbrak bij de ploeg van Fred Grim. Na een uur spelen moest RKC verder met tien nadat Gaari te hard doorging op Idrissi en de rode kaart te zien kreeg. De Waalwijkers hoopten kort daarna nog op een strafschop, maar kregen die niet. RKC kreeg vervolgens geen kans meer en legde zich neer bij een nederlaag.

AZ mag zich minimaal één week koploper van de Eredivisie noemen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. RKC neemt het in Enschede op tegen FC Twente.