Update: Bruns bevestigt: 'Op de medische keuring en papierwerk na is het rond'

Update: Bruns bevestigt: 'Op de medische keuring en papierwerk na is het rond'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 17:52zo 11-08-2019 om 17:52

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 19:01zo 11-08-2019 om 19:01

PEC Zwolle gaat Thomas Bruns huren van Vitesse. Dat meldt dagblad de Stentor. Bruns is zondag aanwezig in stadion Galgenwaard, om zijn nieuwe club te bekijken tijdens FC Utrecht-PEC. 

Waarschijnlijk wordt Bruns (27) maandag gepresenteerd in Zwolle. Bij Vitesse is de rol van de middenvelder uitgespeeld. Trainer Leonid Slutsky deed tijdens de voorbereiding geen beroep op Bruns. In de eerste twee competitieduels van het nieuwe seizoen kwam hij ook niet in actie. Ondanks een doorlopend contract is Vitesse bereid om mee te werken aan een vertrek. 

De toekomst van Bruns ligt dus in Zwolle, voorspelt de Stentor. Bij PEC komt hij met trainer John Stegeman een oude bekende tegen: bij Heracles Almelo werkten de twee meerdere jaren succesvol samen.

Bruins ruilde Heracles in 2017 in voor Vitesse. Afgelopen halfjaar werd de rechtspoot verhuurd aan FC Groningen. Dat resulteerde niet in een definitieve transfer. 

Update 19.01 uur: Bruns bevestigt zelf tegenover FOX Sports dat de deal zo goed als rond is. De middenvelder wacht nog op het afronden van het papierwerk en moet nog door de medische keuring heen. Als dat gebeurd is, is Bruns officieel speler van PEC Zwolle.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws