Enthousiast Utrecht speelt PEC ondersteboven en nestelt zich naast AZ aan kop

11-08-2019 18:35
105

FC Utrecht is na twee speelronden gedeeld lijstaanvoerder in de Eredivisie. De Domstedelingen waren op eigen veld de baas tegen PEC Zwolle en zorgden in de tweede helft voor de doelpunten: 3-1.

Tijdens de gehele wedstrijd was FC Utrecht heer en meester in de eigen Galgenwaard, maar in de eerste helft vielen de doelpunten die de ploeg van John van den Brom verdienden niet. Sterker nog: het was PEC dat de leiding nam in Utrecht. Gustavo Hamer plaatste een vrije trap knap in de verre hoek.

Het was een klein wonder dat FC Utrecht daar geen treffers tegenover wisten te zetten. De paal weerhield de bedrijvige Gyrano Kerk van een doelpunt en PEC-goalie Xavier Mous was ook een aantal keer sta-in-de-weg voor de formatie in het rood en wit.

Na rust was echter alles anders. Binnen vijf minuten boog FC Utrecht de achterstand om in een voorsprong via doelpunten van Sander van de Streek en Simon Gustafson. Laatstgenoemde scoorde vanaf de stip en zette zijn ploeg daarmee dik verdiend op 2-1.

De nieuwe tussenstand veranderde niets aan het spelbeeld. Utrecht was en bleef de dominante ploeg en het was wachten op de 3-1. Die werd uiteindelijk gemaakt door Willem Janssen, die een afgeslagen hoekschop ijskoud in de kruising schoot. De tweede achtereenvolgende zege brengt Utrecht, samen met AZ, aan kop van de Eredivisie. Het doelsaldo van de Alkmaarders is iets beter.