Triest nieuws uit Servië: Vitesse-icoon Dejan Curovic overlijdt na kort ziekbed

Triest nieuws uit Servië: Vitesse-icoon Dejan Curovic overlijdt na kort ziekbed

11-08-2019 18:38
70

Triest nieuws uit Servië: Vitesse-clubicoon Dejan Curovic is op 51-jarige leeftijd overleden. Na een kort ziekbed is de voormalig spits van de Arnhemmers, die ook bij FC Groningen actief was, overleden. Hij zou aan leukemie hebben geleden.

Partizan Belgrado, de club waar hij in Servië speelde voordat hij naar Vitesse ging, maakt bekend dat Curovic op 51-jarige leeftijd is overleden. De spits maakte furore in Nederland bij de Arnhemmers, waar hij al gauw een clubicoon werd. In 1994 arriveerde hij vanuit Servië, waarna hij zes jaar bij Vitesse speelde. Hij maakte het laatste doelpunt op Nieuw-Monnikenhuize, het oude stadion van de club uit Arnhem. Daarnaast was de eerste goal in de GelreDome ook van zijn makelij.

Na zes seizoenen, 115 wedstrijden en 43 treffers voor Vitesse vertrok Curovic naar FC Groningen, waar hij drie seizoenen actief was. Aldaar sloot hij ook zijn loopbaan af. De Serviër was in 2017 nog even terug in Nederland, toen hij de KNVB-beker uitreikte aan bekerwinnaar Vitesse. Guram Kashia nam de beker in ontvangst.