Blom legt uit: 'Speler gooit zich ervoor en krijgt bal op de arm, dat is hands'

Blom legt uit: 'Speler gooit zich ervoor en krijgt bal op de arm, dat is hands'

11-08-2019 19:29
62

Kevin Blom heeft na de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Heracles (1-1), waarin hij een aantal discutabele beslissingen in het nadeel van de Almelose ploeg nam, tekst en uitleg gegeven over de bewuste momenten. Met name de strafschop voor Fortuna in blessuretijd deed veel stof opwaaien.

In het verleden vond Blom het nog wel eens lastig om voor de camera's te verschijnen na een wedstrijd. "Vaak is er al een mening gevormd voordat je überhaupt iets hebt kunnen uitleggen, maar dat is deel van het spel", zegt de arbiter tegen FOX Sports. "Ik denk dat vandaag wel een goed moment is om voor de camera te komen. Er zijn een aantal dingen gebeurd tijdens de wedstrijd waar vragen over zijn en dat begrijp ik heel goed. In dit geval is het dus goed om uitleg te geven."

De uitleg over de strafschop die Fortuna in de slotfase kreeg was volgens Blom niet meer dan logisch. "De speler gooit zich ervoor en krijgt hem op de hand. Dat is heel verdekt, maar wel een overtreding. Ter verduidelijking: de arm boven de schouders is strafbaar hands, maar als jij je arm naast het lichaam hebt en hem dan van je afbrengt is dat ook strafbaar. Je ziet de arm van boven naar beneden gaan en dan komt de bal er op. Dan is het hands, want hij strekt zijn arm wel uit."