Update: AZ wijkt uit naar Den Haag voor duels met Mariupol en Groningen

Update: AZ wijkt uit naar Den Haag voor duels met Mariupol en Groningen

11-08-2019 19:35 Laatste update: 12-08-2019 17:35
193

AZ speelt de komende twee thuisduels in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dat meldt De Telegraaf. De Alkmaarders spelen aanstaande donderdag tegen FC Mariupol en volgende week zondag tegen FC Groningen.

De Alkmaarders zijn akkoord met ADO, dat het stadion wel wil uitlenen aan de ploeg uit Noord-Holland. AZ kan niet in het eigen AFAS Stadion spelen omdat een deel van het dak van het stadion door de harde wind van zaterdag is ingestort. Het is nog niet veilig om in Alkmaar te spelen en dat zal aanstaande donderdag ook nog niet zo zijn. Den Haag wordt dus de uitvalsbasis voor AZ.

Donderdag speelt AZ de return in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Mariupol. In Oekraïne kwamen de Alkmaarders niet verder dan 0-0, maar het was duidelijk dat AZ de betere ploeg was. In Den Haag kan het klusje geklaard worden door de ploeg van Arne Slot. In de competitie heeft AZ volgende week zondag de kans om de derde opeenvolgende wedstrijd winnend af te sluiten.

Update 12-8, 17.35 uur: AZ speelt de wedstrijden tegen FC Mariupol (donderdag) en FC Groningen (zondag) definitief in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. AZ wijkt uit naar de Hofstad omdat afgelopen zaterdag een deel van het dak van het Afas Stadion instortte.

"We hebben de afgelopen dagen veel steunbetuigingen van supporters en collega-clubs ontvangen. We zijn erg dankbaar voor het meedenken van ADO Den Haag, KNVB, UEFA en lokale autoriteiten. Het is mooi dat we op korte termijn een oplossing hebben om onze thuisduels te kunnen spelen", laat algemeen directeur Robert Eenhoorn op de clubsite weten.