VAR gefileerd tijdens Studio Sport: Je kunt net zo goed een blinde neerzetten

VAR gefileerd tijdens Studio Sport: "Je kunt net zo goed een blinde neerzetten"

11-08-2019 20:06
46

VAR Stan Teuben greep zondagmiddag de hoofdrol tijdens Fortuna Sittard-Heracles Almelo. De leidsman kwam in actie na een vroege goal van Heracles en na een vermeende overtreding van Navajo Bakboord: NOS-commentator Jeroen Grueter zag het hoofdschuddend aan.

Heracles kwam na een kwartier op voorsprong via Mauro Júnior, maar Teuben zag hier een vermeende overtreding van Cyriel Dessers aan vooraf gaan en keurde de goal af. Even later keek hij naar beelden van een slaande beweging van Bakboord jegens Mica Pinto: de Heracles-back mocht echter blijven staan, tot grote verbazing van Grueter. "Dan kan er van alles en nog wat worden uitgelegd. En dan kan er van alles en nog wat worden bedacht. Een paar extra ogen, dat helpt... Maar ja, je kunt net zo goed een blinde neerzetten", liet de commentator zich ontvallen tijdens zijn wedstrijdverslag in Studio Sport.

In de blessuretijd liet de arbitrage zich nog eens gelden. Mauro kreeg de bal op de achterlijn tegen zijn hand, arbiter Kevin Blom kende een penalty toe en de VAR floot hem niet terug. Mark Diemers bezorgde Fortuna in minuut 96 een even onverwacht als laat punt, tot ontsteltenis van Heracles en twitterend Nederland.