RMC Sport: Toenadering tussen PSG en Barça, ruil Neymar-Coutinho mogelijk

RMC Sport: Toenadering tussen PSG en Barça, ruil Neymar-Coutinho mogelijk

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 21:28zo 11-08-2019 om 21:28

FC Barcelona heeft grote vooruitgang geboekt in de gesprekken met Paris Saint-Germain over Neymar, meent het Franse medium RMC. De regerend Ligue 1-kampioen lijkt bereid om een ruildeal met de Catalanen aan te gaan.

PSG haalde Neymar in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro op uit Camp Nou, waarna de verhoudingen tussen FC Barcelona en de Fransen flink vertroebelden. Nu aartsrivaal Real Madrid voor de Braziliaan in de markt is, hebben de Catalanen echter toenadering gezocht met PSG. Volgens RMC Sport is er onlangs een gesprek geweest tussen bestuursleden van beide grootmachten, die tot voor kort alleen nog door middel van tussenpersonen communiceerden.

Naar verluidt zit er schot in de zaak: PSG wilde Neymar aanvankelijk alleen verkopen voor de absolute hoofdprijs, maar lijkt nu ook open te staan voor een spelersruil in combinatie met een transfersom. Philippe Coutinho – landgenoot én goede vriend van Neymar – is de meest aangewezen speler om naar Parijs te verhuizen. De spelmaker kwam in januari 2018 voor een recordbedrag over van Liverpool, maar heeft niet kunnen overtuigen in Camp Nou en mag vertrekken.

PSG is zondagavond tegen Olympique Nîmes aan het nieuwe Ligue 1-seizoen begonnen, zonder Neymar. De Braziliaan werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie, omdat hij niet helemaal fit was én omdat hij het onderwerp van transfergesprekken is, liet directeur Leonardo eerder deze week weten. Welke club met de Parijzenaars sprak, liet hij echter in het midden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws