Kansenregen in Eindhoven: PSV komt ADO-goal te boven en pakt eerste driepunter

Kansenregen in Eindhoven: PSV komt ADO-goal te boven en pakt eerste driepunter

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 21:52zo 11-08-2019 om 21:52

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 21:56zo 11-08-2019 om 21:56

PSV heeft zich herpakt na het puntenverlies tegen FC Twente en heeft zondagavond de eerste zege van het Eredivisie-seizoen bij kunnen schrijven. Het gehavende ADO Den Haag mocht even ruiken aan een sensatie in Eindhoven, maar PSV maakte een voor rust opgelopen achterstand goed.

Hirving Lozano keerde, één week na zijn geruchtmakende reservebeurt in Enschede, terug in de basisopstelling na het wegvallen van Gastón Pereiro. ADO kon geen beroep doen op de geblesseerde Lex Immers en Milan van Ewijk: Robin Polley, de zoon van Prince Polley, mocht hierdoor als rechtsback zijn Eredivisie-debuut maken als rechtsback.

De PSV-fans hielden zich de eerste twintig minuten stil, uit protest tegen het late aanvangstijdstip. Hoewel Donyell Malen na één minuut al een grote kans miste, moesten ook de spelers van PSV even op gang komen. Na een half uur werd het zelfs 0-1: Tomas Necid nam een afgeslagen bal op de rand van de zestien in ontvangst en schoot hem kiezelhard in de bovenhoek.

Na de schitterende openingsgoal van de Tsjech schakelde PSV een tandje bij en kwam het nog voor rust op 1-1, zij het met een gelukje: Bruma beproefde zijn geluk en Danny Bakker veranderde de bal dusdanig van richting dat Robert Zwinkels niet meer in kon grijpen. PSV trok na rust de lijn van de slotfase van de eerste helft door. Vlak nadat Lozano uitviel met – naar het zich laat aanzien – een knieblessure, schoot Malen de 2-1 binnen.

De Eindhovenaren wilden de wedstrijd definitief in het slot gooien: de derde treffer hing constant in de lucht, maar PSV verzuimde zichzelf te belonen. Denzel Dumfries zag een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en miste nog twee aardige kansen, terwijl Malen de lat teisterde. Pas in de blessuretijd frommelde de uitblinkende invaller Cody Gakpo de verlossende 3-1 over de lijn.

PSV komt donderdag weer in actie: het Noorse FK Haugesund komt dan naar Eindhoven voor de return van het onderlinge Europa League-tweeluik. Daarna komt de ploeg van Mark van Bommel weer op zondagavond in actie, in Almelo tegen Heracles.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws