PSG heeft Neymar niet nodig: klungelige handsbal aanzet tot comfortabele zege

PSG heeft Neymar niet nodig: klungelige handsbal aanzet tot comfortabele zege

11-08-2019 22:55
8

Regerend Ligue 1-kampioen Paris Saint-Germain is het nieuwe seizoen begonnen met een regelmatige overwinning op Olympique Nîmes. De nummer 9 van het vorige seizoen had 24 procent balbezit, produceerde vier doelpogingen en mocht met een 3-0 nederlaag terug naar de Franse zuidkust.

PSG speelde zonder de niet helemaal fitte Neymar, die bovendien onderdeel is van transfergesprekken, en met zomeraanwinsten Abdou Diallo en Pablo Sarabia. De wedstrijd werd na een klein half uur opengebroken: na een klunzige handsbal van Pablo Martinez ging de bal op de stip, Edinson Cavani pakte het cadeautje uit en zorgde voor 1-0.

De kersverse Trophée des Champions-winnaar behield het overwicht, zonder tot veel kansen te komen. In de loop van de tweede helft werd de score verder uitgebouwd. Juan Bernat bood Kylian Mbappé na een fraaie aanval de 2-0 aan. De doelpuntenmaker speelde even later Ángel Di María vrij na balverlies van de gasten: 3-0.

De Parijzenaren komen zondagavond weer in actie en treffen - voor de derde keer in vier officiële wedstrijden - Stade Rennes. De club uit Bretagne won eind april verrassend de bekerfinale van PSG, dat onlangs wraak nam tijdens de wedstrijd om de Trophée des Champions.