De Boer en Atlanta weer aan kop: scorende vedette Martínez schrijft geschiedenis

De Boer en Atlanta weer aan kop: scorende vedette Martínez schrijft geschiedenis

12-08-2019 00:04
50

Frank de Boer heeft zondagavond Nederlandse tijd weer een overwinning bij mogen schrijven in de Major League Soccer. Dankzij vedette Josef Martínez werd de topper tegen New York City FC winnend afgesloten en nestelde Atlanta United zich weer naast Philadelphia Union aan kop van de Eastern Conference.

Voorafgaand aan de nummers twee en drie waren de schijnwerpers al op Martínez gericht. De Venezolaan had in zijn negen voorgaande competitiewedstrijden – onderbroken door zijn deelname aan de Copa América – telkens gescoord en kon met tien op rij voor een MLS-record zorgen. Op slag van rust was het zo ver: Martínez ging vol overtuiging de lucht in en kopte uit een voorzet van Julian Gressel de 1-0 binnen.

Wedden

Meer odds

Atlanta United bleef de controle houden en kreeg in de loop van de tweede helft een strafschop. Martínez nam plaats achter de bal en schoot zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd werd het alsnog even spannend, nadat de ingevallen Héber New York City voor 2-1 zorgde. Verder liet Atlanta het niet meer komen: de kersverse bekerfinalist heeft nu drie officiële wedstrijden op rij gewonnen.

Voor De Boer en de zijnen breken drukke weken aan: voor het einde van de maand staan er nog vier wedstrijden op het programma. Donderdagnacht Nederlandse tijd wacht met Mexicaanse Club América in de strijd om de Campeones Cup, daarna volgen competitiewedstrijden tegen Portland Timbers en Orlando City en de bekerfinale tegen Minnesota United.