Ziyech: 'Het zal absoluut een mooie club zijn, maar het klopte niet helemaal'

Ziyech: 'Het zal absoluut een mooie club zijn, maar het klopte niet helemaal'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 06:45ma 12-08-2019 om 06:45

Net als vorig seizoen verrast Hakim Ziyech door níet te vertrekken bij Ajax. De 26-jarige technicus, die in de belangstelling stond van Sevilla, Olympique Lyon en Bayern München, heeft goede redenen voor het tekenen van een nieuw contract, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Ik heb het hier bij Ajax gewoon geweldig naar mijn zin", verklaart Ziyech, die tot medio 2022 heeft bijgetekend. "We hebben een leuk elftal, de sfeer onderling is heel goed, en ik voel de drang om het succesvolle seizoen van vorig jaar geen incident te laten zijn. Bij mezelf, maar ook bij iedereen om me heen. En dat gevoel is voor mij het allerbelangrijkste. Ik ben hier gelukkig."

Elders had Ziyech, die naar verluidt meer dan vier miljoen opstrijkt in Amsterdam, meer kunnen verdienen. "Dat speelt voor mij geen rol en is sowieso nooit leidend geweest. Ik houd van het voetbal en bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef. Aan de bal aanvallen, zonder bal pressievoetbal. Op beide vlakken heb ik me hier kunnen ontwikkelen. En van beide aspecten kan ik genieten. Het haalt het beste in me naar boven, denk ik."

Deze zomer koos Luuk de Jong ervoor om PSV te verruilen voor Sevilla, terwijl Steven Bergwijn ook openstaat voor de Spaanse subtopper. Ziyech wimpelde de interesse af. "Elke speler moet zijn eigen keuzes maken en Sevilla zal absoluut een mooie club zijn. Maar ik heb altijd gezegd: het plaatje moet echt helemaal kloppen. En dat gevoel had ik niet. Dan blijf ik liever bij Ajax."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws