Ten Hag: 'Heeft een megaontwikkeling ingezet, de allergrootste clubs willen hem'

Ten Hag: 'Heeft een megaontwikkeling ingezet, de allergrootste clubs willen hem'

12-08-2019 07:05
26

Donny van de Beek hoopt snel duidelijkheid te hebben over een transfer naar Real Madrid. Ajax-trainer Erik ten Hag doet er alles aan om de 22-jarige middenvelder te behouden.

"Ik ga niet ontkennen dat je daar aan denkt", zegt Van de Beek in De Telegraaf over een mogelijke transfer naar de Spaanse grootmacht. "Het liefst heb je zo snel mogelijk duidelijkheid. Het liefst wil ik het morgen al weten. Ik kan niet zeggen dat dat gaat gebeuren. Maar ik ga er wel van uit dat er snel duidelijkheid gaat komen."

Ten Hag hoopt dat hij ook komend seizoen kan beschikken over de Oranje-international, die tijdens de 5-0 zege op FC Emmen belangrijk was met een goal en een assist. "Hij is een belangrijke spil in onze speelwijze. Op ons middenveld brengt hij dynamiek buiten het spelinzicht dat hij heeft en het vermogen om voor de goal van de tegenstander te komen. Daarmee speelt hij een heel belangrijke rol", benadrukt de oefenmeester.

Ten Hag laat zich desondanks niet van de wijs brengen door de interesse van Real Madrid in zijn pupil. "Ik ben daar vrij onverstoorbaar onder. Je hebt het toch niet in de hand. Hij heeft een megaontwikkeling ingezet. Zeker vanaf 1 januari. Op de positie waar hij nu speelt, dicht bij de spits, heeft hij zich zo in de kijker gespeeld dat de allergrootste clubs van Europa op dit moment achter hem aan zitten. Maar als Ajax zullen we er alles aan doen om hem te laten blijven."