Kist ziet 'ongeïnteresseerde' Feyenoorder: 'Waarom toont hij nooit blijdschap?'

Kist ziet 'ongeïnteresseerde' Feyenoorder: 'Waarom toont hij nooit blijdschap?'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 07:35ma 12-08-2019 om 07:35

Steven Berghuis is een klasse beter dan zijn ploeggenoten bij Feyenoord, stelt De Telegraaf-rapporteur Kees Kist. De oud-spits vraagt zich af of de ploeg van trainer Jaap Stam niet te afhankelijk is van de 27-jarige aanvaller.

"Op dit moment is dat denk ik wel het geval", zegt Kist na het 1-1 gelijkspel van Feyenoord tegen sc Heerenveen in de ochtendkrant. "Ik kan geen andere speler in de selectie van Feyenoord opnoemen die qua niveau in de buurt komt van Berghuis. Zeker niet als je puur naar kwaliteit kijkt. Steven doet simpelweg bijna niets fout. Hij zet de lijntjes uit, al zijn passes komen aan, hij werkt keihard en heeft een sublieme techniek."

"Het lijkt hem niet veel moeite te kosten om ballen 'op de stropdas' van een medespeler te leggen. Berghuis stak er met kop en schouders bovenuit", aldus Kist, die concludeert dat veel Feyenoord-spelers niet meekunnen in dat hoge niveau. "Of dit hem kan gaan irriteren? Dat denk ik niet. Berghuis heeft er een goede kop op zitten. Hij heeft het karakter om de kar te blijven trekken."

Larsson
Kist is minder onder de indruk van Sam Larsson. "Larsson heeft in het verleden bewezen dat hij heel goed kan voetballen, maar dat komt er bij Feyenoord totaal niet meer uit. Hij loopt er ook ongeïnteresseerd bij, alsof hij er geen zin in heeft. Ik heb hem nooit meer zo zien schitteren als in zijn tijd bij Heerenveen. Dat is echt heel zonde. Waar is zijn snelheid aan de bal gebleven en waarom toont hij nooit blijdschap? Larsson moet veel meer gaan betekenen voor deze club."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws